CANTUSSI - opskrift

oprettet d. under Kager

CANTUSSI - opskrift

Den lækreste og mest autentiske italienske småkage får du i en Cantussi. 
Den stammer fra det Toscanske område og bages af to omgange. 
Smagen er sød, sprød og med en variation af smage - men som hovedregel med et strejf af citron og vanilje.

Denne opskrift er udviklet af vores samarbejdspartner i Italien - fra Italien direkte til dig. Vær så god :) 

Denne småkage bruges i Italien  med et glas af Italiens ´hellige vin´ i form af en gylden Vinsanto (en skøn italiens dessertvin). 

Tidsforbrug: 2 timer 15 minutter
Arbejdstid: 15 minutter
Holdbarhed: ca. 2 uger

Stenovnstype: Denne opskrift kan du både bruge i en gas og en brændefyret ovn. 

Det skal du bruge: 

1 kilo mel 
200 g. smør
100 g. svinefedt
8 æg
700 g. sukker
2 tsk. vanillesukker 
2 tsk. bagepulver
200 g. mandelmel
200 g. hakket pistacie
1 knivspids salt - hvis duer til det lidt mere salte, så brug op til 0,5 tsk. 
Revet skal af 1 øko ciron

Fremgangsmåde: 

Pisk smør og svinefedt med sukker med en håndmixer. 

Tilsæt mel, citronskal, æg, salt, vanillesukker, bagepulver og pistacie. 

Form dejen. 

Lad den hæve i 2 timer i køleskabet. 

Tag dejen ud og form den til 2 aflange cylinderformede stænger ca. 1 cm brede. 
Tip: Hvis du gerne vil have en glat overflade på dine Cantussier, kan du fugte dine fingre let. 

Placer dem direkte på stenene (pas her på at de ikke brænder på, for det går stærkt!), men bedst i en pande eller ovnfast pande. 

Stænk dejen med sukkeret og bag dem i din Pizzastenovn ved ca. 250 grader i omkring 15 minutter (direkte fyring) eller 350 grader i 20 minutter (inddirekte fyring).  

Tag dejen ud af ovnen og lad den køle let (5-10 inutter) og skær kagerne ud diagonalt i ca. 1 cm. tykkelse. 

Sæt dem i ovnen igen (ved samme temperatur) for at tørre i max. 5 minutter. 

Så er dine Cantussi klar, og det er bare at lade dig inspirere ad den dejlige kaffe, samvære og hygge, alt imens din brændefyrede ovn står og sætter rammen imens den brænder ud. 

 

Velbekomme :) 

 

Mangler du inspiration til de nye lækre pizzaovne i vores sortiment,
så klik her og følg det autentiske univers indenfor pizzastenovne >>

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar