En rigtig god hvidløgsolie bruges ikke kun til et stykke pizza. Denne kan du bruge hen over en frisk salat, til friskbagt brød eller hen over dit kød. Det er blot fantastien der sætter grænser for brugen.
Hvilken hvidløgsolie du er til er individuelt. Nogle foretrækker den kolde med store stykker andre den opvarmede og minihakkede.
Valget er dit. Der er uanede muligheder.
Har du rester af dej fra pizzabagning, så giv det en tur i din pizzastenovn. Bræk det i chunky stykker og lad dine gæster nyde det sammen med hvidløgsolien og eventuelt et stykke spæk - også super let til en autentisk og lækker starter inden pizzabagningen.
Velbekomme ...
DEN LETTE:
Hak 5 fed hvidløg (eller pres dem i en hvidløgspresser). Bland det sammen med ca. 1 dl. god olivenolie.
Denne laver vi i store portioner og har den altid stående på køl. Det er vigtigt at du lader den trække godt inden servering, så smagen af olivenolien og hvidløget forener sig.
Denne metode er en super god måde at lave den hurtige hjemmelavet olie.
Tip: Hvis du gerne vil spice den op, så tilføj eventuelt frisk fint hakket timian eller oregano. Det er kun fantasien der sætter grænser.
DEN LIDT MERE AVANCEREDE:
Det skal du Bruge:
150 ml. smagsneutral olie (fx. raps eller solsikker)
10 fed hvidløg presset
Sådan gør du:
Varm olien op i en tykbundet gryde til den er ca. 70 grader.
Kom de hele fed hvidløg og olien i en minihakker og kør den i omkring 25 sekunder. Den skal helst køre non stop
Kom den færdige olie i en beholder og stil på køl. Den smager bedst når den er helt afkølet og har fået lov til at trække.
At varme olien op og hakke hvidløgene sammen med den er med til at fremtvinge smagen i hvidløgene. Dog har du ikke smagen fra olivenolien, så det er en smagssag hvad man er mest til.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.