SÅ er der altså bare virkelig lækker kylling på programmet venner :)
Denne opskrift er lige så meget en hverdagsret som den er en fantastisk og rustik ret til dine gæster, hvor du ønsker fokus på det autentiske og nærværende frem for den finere madlavning, hvor du har stået i køkkenet hele dagen.
Denne ret egner sig også godt til din pizzastenovn lavet i et ildfast fad (det skal kunne tåle de høje temperaturer).
Byd en fast og lækker ret i familien velkommen....men pas på ! Du bliver afhængig. Især fordi den ingen tid tager i køkkenet.
KYLLING RATATOUILLE aka POLLO ALLA RATATOUILLE
Arbejdstid: 15 minutter
Tidsforbrug: 1 time 15 minutter
Det skal du bruge:
50 g smør
6 spsk. olivenolie
2 løg (skåret i kvarte)
3 Courgetter (skåret i grove tern)
2 auberginer (skåret i grove tern)
3 peberfrugter (gerne rød og gul - skåret i tykke skiver på langs (ikke runde))
4 tomater skåret i kvarte (flåede er at foretrække*)
1 kylling (parteret) eller hvad der svarer dertil (hvis du køberdet klargjort) med skind
3 fed hvidløg
Salt og peber til tilsmagning
Retten er tilpasset 4 personer
Fremgangsmåde:
Gør alle dine ingredienser klar til retten.
Steg løg, courgetter, peberfrugt og auberginer sammen med salt og peber i halvdelen af olien olie og halvdelen af smøret ved høj varme i nogle minutter.
Skru ned for varmen og tilsæt tomaterne.
Læg låg på og lad det simre i en times tid.
Opvarm en pane eller gryde og brug det resterende olie og smør til denne. Steg nu kyllingen og hvidløgene gyldne. Vær opmærksom på at du skal vende ofte, for at sikre dig det ikke brænder på, men får en gylden overflade.
Nu skal kødet krydres med salt og peber. Skrig ned for varmen og lad det simre i en halv time (svarende til den sidste hale time af dine grøntsagerr). Så du steger grøntsager hårdt, skruer ned til lav varme. Lader det simre i en halv time, begynder derefter at stege kylling af og så steger begge dele færdig endnu en halv time ved lav varme. Kødet skal være mørt.
Kasser det hvidløg der ligger ved kyllingen og læg kyllingestykkerne op i grøntsagsblandingen. Vend det godt sammen og server.
Vi anbefaler at du serverer til hjemmelavet frisk pasta - det smager bare fantastisk.
VELBEKOMME - NYD DIN POLLO ALLA RATATOUILLE :)
* Sådan laver du flåede tomater:
Tag en tomat og fjern stilken (det grønne). Lav et let snit hen over tomaten som et kryds.
Sænk tomaten i rigeligt kogende vand i ca. 30 sekunder.
Derefter kold vand på og skindet er lige til at hive af.
Tadaaa ... du har nu en flåed tomat :)
OBS : ønsker du en vegetarisk udgave af denne, så udelader du blot kødet, for grøntsagsblandingen smager altså også skønt uden kyllingen.
Ønsker du en guide til vin til maden, så se med her >>>
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.