Til enhver velforberedt dej, skal der en velsmagende og afbalnceret Pizzasovs til.
Der er et hav af opskrifter på nettet og nogle gange kan det være en jungle at finde den der er helt rigtig til Jeres behov.
Vi giver her vores bud på en god pizzasovs til dine pizzaer.
Husk at pizzasov er velegnet til at fryse ned, så vi anbefaler, at du laver en ordentlig portion og fryser den ned i mindre portioner. Så er det klar hvis impulsiviteten rammer og i vil lave pizzaer.
Tidsforbrug:Ca. 25 minutter
Arbejdtid: ca. 10 minutter
Holdbarhed: 1-2 uger i køleskabet
Opskriften er beregnet til ca. 1 liter
Det skal du bruge:
3 fed hvidløg
3 spsk tomatpuré
1 sjat æblecidereddike
2 dåser hakkede tomater (vi anbefaler tomater af mærket ´Mutti´som du kan købe i det fleste supermarkeder)
2 dl olivenolie + lidt til stegning
2 håndfulde frisk basilikum (du må gerne bruge stilkene også)
1/2 håndfuld frisk timian
1/2 håndfuld frisk oregano
2 tsk salt (+ tilsmag)
1/2 tsk frisk kværnet peber
Fremgangsmåde:
Blend dine krydderurter i en blender sammen med olivenolien, salt og peber.
Hak hvidløget fint og steg det i lidt olie på panden. De skal kun lige tage farve. Hæld din sjat af æbleciddereddike på og lad det simre kort. Tilføj herefter din tomatpuré. vær forsigtig her - ikke for høj varme, for så brænder det på for dig.
Tilføj dine krydderurte/olie blanding og lad det simre kort. Herefter tilføjes de hakkede tomater.
Så er det at lade det stå og simre til det er en nogenlunde fast konsistens. Synes du at det reducerer for hurtigt, så tilføj en smule vand, men ikke for meget.
Når du synes det er reduceret til en nogenlunde fast konsistens blender du det direkte i gryden med en stavblender.
Her er det lidt dit eget temperament der afgører hvor fint den skal blendes. Er du til små stykker, så blend den grov, er du (eller måske dine børn) mest til en helt lind sovs uden klumper, så giver du den bare gas med stavblenderen :)
Er blandingen for våd efter den er blendet, så fortvivl ej ... du lader den blot simre ved svag varme, til den har ønskede konsistens.
Husk altid at smage din pizzasovs til med salt og peber. Det er vigtigt den har en rund smag af tomat og krydderurter.
TIP: Lad gerne sovsen køle af inden du bruger den på pizzaen.
HUSK, at når du har lavet din pizza og skal toppe den af med en velsmagende hvisløgsolie, så kan du bruge denne opskrift >>
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.